Har du planer om å kjøpe inn produkter som skal gjøre bilen din ren og pen?

Godt valg!

I denne artikkelen skal du blant annet få vite hvor mye penger du kan spare på å holde bilen din i god stand.

Men la oss først komme til det viktigste momentet: hvor er det man bør kjøpe bilpleieprodukter for å spare noen kroner?

Hvilke norske nettbutikker anbefales til kjøp av bilpleieprodukter?

Først legger vi ved en tabell som viser til de største norske nettbutikkene som selger produkter relatert til bilpleie. Scroller du nedover på siden, så vil du finne ut mer informasjon om hver av nettbutikkene – og også hvorfor vi anbefaler dem.

#Butikk
1Skruvat.no
2Bildeler.no
3Detailshop.no
4Eurodel.no
  • Gode priser.
  • Norges største utvalg av bilpleieprodukter.
  • Prisgaranti
  • Billig
  • Unike produkter som ikke selges andre steder
  • Stort utvalg

Jeg aner ikke hvor mange penger jeg har brukt på nevnte nettbutikker opp gjennom årene, men det er ikke få. Her har jeg kjøpt alt fra motorolje til bilshampo og felgrens.

Noen av fellesnevnerne de har er:

  • Kjapp frakt som følge av at de har lager i Norge.
  • Gode priser.
  • Ingen toll eller moms (som må betales fra utlandet).
  • Utmerket kundeservice.
  • Mange bilpleieprodukter til forskjellige typer biler
  • Mange unike produkter

Verdt å nevne: Eurodel & Detailshop

Oppdatering: Etter å ha handlet enda mer bilpleieprodukter på nett det siste året, så har jeg også fått øynene opp for to nye nettbutikker. Det er Detailshop og Eurodel.

De kan også varmt anbefales.

Eurodel

Man trenger ikke å bruke mye tid på Bilduden.no for å finne ut at jeg er en stor fan av Eurodel.

Men jeg har mest handlet større bildeler derfra. Nå har jeg også begynt å handle litt bilpleieprodukter – og må si meg imponert over utvalget deres.

Eurodel er riktignok best på bildeler og ekstradeler til bil. Men de seneste årene har de virkelig plukket opp hansken når det kommer til å utvide utvalget sitt på bilpleieprodukter.

Det som gjør Eurodel ekstra interessant er at de kjører en form for «dropshipping»-modell, såvidt jeg forstår. Dette betyr at de kan ha utrolig mange varer i nettbutikken samtidig, samt at prisene holdes nede på et meget lavt nivå.


Detailshop

Dette er en nettbutikk jeg har handlet hos to ganger. Begge med stort hell.

Detailshop spesialiserer seg på bilpleie. Og de fører både eksklusive produkter, men også produkter av svært høy kvalitet.

Prisene ligger litt høyere enn hos feks Skruvat, men kvaliteten på produktene er også bedre.

Detailshop har også en veldig interessant modell når det kommer til vareutvalg. De har alt sammen på lager hele tiden, noe som gjør at du kan forvente å få varene i postkassen etter få dager. Ofte kommer det i posten neste dag – spesielt hvis du kjøper enkle ting som felgrens og bilshampo.

Bilpleieproduktene er også produsert av Detailshop selv, noe som gjør at dette er en nettbutikk som virkelig har styr på kvaliteten på varene. Da jeg testet kundesupporten via Facebook, så fikk jeg svar i løpet av minutter på akkurat det jeg lurte på. Tommel opp! 🙂


Hvorfor er bilpleie viktig sett fra et økonomisk perspektiv?

Til tross for at man vet at bilen er et økonomisk tapsprosjekt, så er det allikevel viktig å bruke tid og penger på å pleie den. Grunnen er enkel: verditapet på en bil vil være mye mer dramatisk hvis det utvikler seg riper i lakken, bulker eller rust.

Etter å ha jobbet med biler i mer enn 30 år har jeg møtt mange ulike bileiere. I mine øyne kan de primært sett bli delt inn i to kategorier:

  1. De som bruker litt tid på å ta vare på bilene sine.
  2. De som ikke bruker noe tid på å ta vare på bilene sine.

Case study: Tesla modell S verditap med og uten bilpleie

Jeg kan sette opp en tabell som viser hvor mye det vil koste deg å fullstendig gi blanke i bilen din. Nedenfor er et regnestykke basert på hva du kan selge din Tesla S-modell for hvis du tar vare på den.

Samt hva du kan selge den for hvis du lar det utvikle seg rust, riper i lakken samt småskader på interiøret.

ÅrTesla Model S – uten bilpleieTesla Model S – bilpleie
1790,000,-790,000,-
2632,000,-650,000,-
3543,000,-580,000,-
4432,000,-483,000,-

Med andre ord er bilpleie utrolig viktig.

Hovedregelen er at bilen faller med 20 % det første året og mellom 10-14 % etter år 2. Dette er riktignok noe du kan endre ved å blant annet ta vare på bilen din, men også unngå slitasje ved å kjøre unødvendig mye.

Er det billigere å kjøpe bilpleieprodukter på nett?

Ja, det er det. Nettbutikkene har betydelig lavere kostnader enn de fysiske butikkene. Derfor kan de også tilby billigere bilpleieprodukter.

Selv jobber jeg til daglig på et bilverksted, og vi tilbyr også kundene våre produkter de kan ta med hjem etter å ha fått fikset bilen sin. Her er noen av grunnene til at våre priser ligger høyere sammenlignet med norske nettbutikker:

  • Vi er nødt til å ha mye faste kostnader i form av husleie og strøm.
  • Våre ansatte skal ha betalt for å være tilstede for kunden.
  • I motsetning til en nettbutikk, så har ikke vårt bilverksted mulighet til å være åpen 24/7 uten noen form for ekstrakostnad.
  • Nettbutikkenes primærjobb er å importere billige produkter fra utlandet. Vår primærjobb er å fikse bilen til folk som kommer inn med et problem. Stor forskjell.

Bør man kjøp bilpleieprodukter fra utenlandske nettbutikker?

Det å se etter utenlandske nettbutikker kan absolutt være en mulighet.

I artikkelen om bildeler på nett, så er jeg ganske konsekvent i å fraråde utenlandske nettbutikker. Det er fordi varene ofte er tunge, har et høyt prispunkt og er vanskelig å få inn i landet uten å betale ekstrakostnader (toll, moms og frakt).

Bilpleieprodukter ligner mer på forbruksvarer som klær og simpel elektronikk. Derfor KAN det være en mulighet for å kjøpe det fra utlandet.

5 grunner til at det er bedre å kjøpe fra norske nettbutikker

Allikevel er det mange fordeler med å kjøpe fra nettbutikker som Skruvat og Bildeler.no. Blant annet:

  • Lavere frakttid (du kan få varen etter et par dager)
  • Man sparer uansett ikke SÅ mye penger
  • DU slipper å bekymre deg for moms og toll
  • Man støtter norsk næringsliv
  • Norske nettbutikker har nær sagt ALLTID høy kvalitet på bilpleieproduktene. Det samme kan ikke sies om det internasjonale markedet.

I tillegg skal det nevnes at de fleste bilpleieprodukter ikke koster særlig mye penger. Man bruker vel i overkant av 200 kroner på en ny dunk med motorolje. Bilshampoer koster mellom 100 og 200 kroner – og felgrens noe av det samme.

Hvis du skal vente flere uker på et produkt du knapt har spart 20 kroner på, så koster det som regel mye mer enn det smaker.

For nybegynnere: Hva er de mest «vanlige» bilpleieproduktene?

Hvis du aldri har vasket bilen din før, så er det ikke noe poeng at du kjøper noe som er alt for avansert. Det er som med bilpleieprodukter som det er med yoga: det lønner seg å begynne i det små.

Og så får man heller avansere til noe litt røffere senere.

Motorolje

Mikrofiberdruk

Bilsjampo

…dette er bare det som er helt grunnleggende. Jeg vil også nevne at Eurodel.no har veldig mange billige og gode produkter innenfor «rengjøring» og «polering»-kategoriene sine.

Anbefalte Youtube-kanaler for inspirasjon og opplæring

Hvis det er èn ting jeg har lært meg opp gjennom årene, så er det at nær sagt alt kan læres på Youtube! 🙂

I hvert fall når det kommer til bil. Jeg aner ikke hvor mange som har kommet inn til verkstedet mitt og referert til noe de har sett på ulike Youtube-kanaler. Så det er ganske åpenbart at nordmenn er gode til å se på videoer for å lære ting.

Dette gjelder også i stor grad bilpleie. Og det er to kanaler jeg ønsker å anbefale innenfor denne «nisjen»: en norsk og en utenlandsk.

1: Bilpleiekongen

Selv om jeg ikke har så mye erfaring med nettbutikken til Bilpleiekongen, så har jeg MYE erfaring med Youtube-kanalen deres. De sikter seg inn på et publikum som ikke kan alt for mye om bil, men som ønsker å lære.

Videoene de legger ut er instruktive, tydelige og forholdsvis korte.

Tommel opp.

Anbefalt video


2: Stauffer Garage

Med mindre du jobber innenfor bilindustrien, så har du neppe hørt om Stauffer Garage. Det er en Youtube-kanal med 1 million abonnementer – som vokser nær sagt hver eneste dag.

De har utrolig mange gode videoer innen bilpleie. Og hvis du bare går til søkefeltet på Youtube og søker (på engelsk) noe relatert til bilpleie, så kan jeg nesten garantere at de dukker opp på førstesiden! 🙂

Stauffer Garage er veldig populære internasjonalt, og det er det også en grunn til.

Anbefalt video


Ofte stilte spørsmål

✅Bør bilpleieprodukter kjøpes på nett?

Ja, det bør de.

Ikke bare sparer du penger. Ofte har også nettbutikkene et mye bedre utvalg av bilpleie enn fysiske butikker.

Vi anbefaler at du handler fra norske nettbutikker.

✅Hvor ofte bør man vaske bilen sin utvendig?

Det er mange faktorer som spiller inn her.

Hvis du bruker bilen daglig, så anbefaler vi at du minst vasker bilen annenhver måned. Det kan gjøres manuelt og billig ved at du selv vasker eksteriøret. Mange bensinstasjoner tilbyr også full og grundig utvendig vask, men da koster det nærmere 600-800 kroner.

✅Hvilke varer defineres som «bilpleieprodukter»?

I denne kategorien finner du alt som holder bilen din ren, pen og ryddig.

Bilshampo, felgrens, mikrofiberkluter, bilsåpe og setetrekk til bil er noen av de mest populære produktene innen bilpleie.

Sammendrag

I denne artikkelen har du (forhåpentligvis) lært en hel del.

  • Eurodel, Bildeler.no og Skruvat er de beste nettbutikkene å handle fra.
  • Hvis du er nybegynner, så bør du starte stille og rolig.
  • Vask av interiør og eksteriør vil forlenge bilens levetid
  • Du kan lære mye om bilpleie og bilpleieprodukter ved å følge med på Youtube

Hvis du har tilbakemeldinger, produktanbefalinger eller kritikk, så vil jeg gjerne høre fra deg. Kommentarfeltet under artikkelen er alltid åpent for en god diskusjon.

Her kan du fint legge igjen en kommentar helt anonymt. Det viktigste er at vi hjelper hverandre med å treffe de riktige beslutningene. Alle vil vel tross alt ha en fin og ren bil! 🙂