Ormonde Jayne, det anerkjente britiske parfymemerket, har lansert sin nyeste duft, Arabesque. Denne fortryllende og mystiske duften tar parfymeentusiaster med på en fengslende luktetur gjennom Midtøsten, inspirert av den fengende blandingen av blomster, frukter og treverk funnet i antikk kunst. Arabesques skapelse er et vitnesbyrd om merkets dedikasjon til å håndverke unike, velbalanserte dufter som fanger sansene.

En duft som fremkaller Midtøsten

Arabesque inviterer bærere til å utforske Midtøstens evokative skjønnhet gjennom sin intrikate duftprofil. Duften er en nøye kuratert fusjon av ingredienser, ekspertmessig kombinert for å ta deg med på en sensorisk reise som fanger essensen av regionen.

Toppnoten av Arabesque er en livlig og energisk blanding av solbær, som er dyktig flettet sammen med den sitrusaktige aromaen av italiensk bergamott og et krydret skudd av svart pepper. Denne første duftutbruddet setter scenen for en fengslende luktetur. Ettersom duften utvikler seg, avslører hjertet av Arabesque et harmonisk samspill mellom rose og jasmin som skaper en følelse av velvære og ro. Disse blomsterkomponentene kombineres for å danne hjertet av duften, og bringer dybde og kompleksitet til komposisjonen.

Grunnnotene i Arabesque er en bakkevogn av musk, mose, patchouli og Oudh, som danner et klassisk fundament for duften. Disse rike, jordnære elementene gir et stabilt og langvarig fundament for de mer delikate og dynamiske topp- og hjertetonene å bygge på.

Inspirasjonen bak Arabesque

Linda Pilkington, grunnleggeren av Ormonde Jayne, har en personlig tilknytning til Midtøsten, som tjente som den primære inspirasjonskilden for Arabesque.

«Jeg var alltid på utkikk mot Orienten fra tiden jeg var en ivrig reisende fra ung alder, som tiltrekker seg Østen. Det er mer interessant og mystisk i Midtøsten, langt mer forførende. Kjas og mas i soukene, med aromaene av krydder og frukt, store tomme rom, å bo ute i ørkenen, å se solnedgangen fra en sanddyne. Noen av mine favorittminner er å seile ned Nilen i en felucca, stoppe for å kjøpe frukt og krydder på bredden, og deretter mer nylig et fascinerende besøk til Ta’if, en ørkenby på toppen av en ås, smake de deiligste appelsinene og drikke dadelsaft.»

«Ormonde Jaynes filosofi er vevet sammen med reisekunsten, spesielt Silkeveien. Å følge denne gamle opiumpassasjen ut av Kina og gjennom den østlige delen av Middelhavet er enormt spennende som en parfymør og en kreativ direktør. Det er oljer og attarer ikke mye brukt i bransjen og Ormonde Jayne har gjort noen av disse til fine dufter. Det gir meg enorm glede å introdusere attarer som Oudh og Ta’if til fine dufter med komplekse ingredienser, brukt av alle mennesker fra hele verden, det er et svært fruktbart aspekt ved selskapet.»

Betydningen av navnet og flaske designet

Lindas kreative prosess for Arabesque involverte en unik tilnærming til å navngi duften. I motsetning til mange parfymører som velger et navn mot slutten av den kreative prosessen, holdt Lindas notatbok ordet «Arabesque» lenge før duften tok form. Ordet selv, med sine konnotasjoner av islamsk kunst og nådige dansebevegelser, gjenlød med henne og ble det perfekte valget for denne nye tilføyelsen til The Four Corners of the Earth-kolleksjonen.

Flaskedesignet for Arabesque er et speil av duftens karakter og inspirasjon. Ormonde Jayne har pusset opp sine flasker, med å inkludere mer glass og høyere blyinnhold for å skape et slående, krystallignende utseende. Valget av en lys grå farge for flasken gir honnør til de intrikate detaljene sett i islamsk og arabesque kunst, og kaster en litt mystisk og forførende skygge.

Den kreative prosessen bak Arabesque

Arabesque er et vitnesbyrd om den nøye og kreative prosessen fulgt av Ormonde Jayne i å skape deres dufter. Denne parfymen, mens kompleks, holder seg til merkets unike stil. Duften begynner med en inngang av solbær og en symfoni av kryddernoter, inkludert svart pepper og safran. Deretter går den over til et berusende hjerte av jasmin og roseabsolutt, infundert med magien av patchouli og Oudh for å bringe det hele sammen.

Når man skaper en kompleks duft som Arabesque, er målet å la hver enkelt ingrediens skinne igjennom, ta sin tur i rampelyset til det harmonisk avgjør seg til en velbalansert, amberesque parfyme. Arabesque er et sensorisk mesterverk, en svulstig og intrikat duft som fanger og fortryller, inspirert av det rike teppe av Midtøsten.

Denne duften er et sant vitnesbyrd om Ormonde Jaynes forpliktelse til å skape unike, evokative dufter som overskrider grenser og fanger sansene.