Det danske premium audio-merket har annonsert Beosound Theatre: en innovativ og nøye utformet high-end lydplanke og et kraftig, innhyllet hjemmekino-produkt med flere komponenter, alt i ett enkelt produkt.

Teknisk spesifikasjon

Beosound Theatre kommer med 12 høyttalerdrivere, inkludert to spesiallagde long stroke 6,5 tommer basshøyttalere og 800 watt forsterkerkraft, som leverer opptil 112dB lydtrykknivå. Taleklarhet styres av den spesiallagde senterkanalen, hvor diskanten er montert direkte foran mellomtonen. Plasseringen av disse driverne sikrer en bedre lyddistribusjon som hever lydkvalitetsopplevelsen for alle i rommet, mens retningsbestemtheten er designet for å optimalisere talekvaliteten. Beosound Theatre introduserer også en ny tredimensjonal lydretning.

Startende med syv innebygde utganger og støtte for opptil 16 eksterne høyttalere, kan lydplanken være hjertet av en fullstendig Dolby Atmos 7.1.4 surroundkonfigurasjon. I dette oppsettet fungerer Beosound Theatre som en senterhøyttaler som blander Dolby Atmos-dekoding og skreddersydd etterbehandling med Bang & Olufsens proprietære True Image-algoritme for å maksimere evnene til alle Bang & Olufsens høyttalere.

Inspirert av seilbåter

Designet på Beosound Theatre som en kjøl gjør at den ser ut som om den hviler på et aluminiumsblad, svevende i luften som en flytende form. Denne illusjonen ble kunstferdig skapt; den midterste ekstruderte profilen av aluminiumet ble polert og anodisert med to endekapper som ble formet til en buet form og delt inn i fire endekapper. Dette gjør at produktets buede kant passer sømløst med lydplankens flate profil, og skaper et enhetlig stykke. Dets solide eikelamelldeksel er laget av en familiedrevet fabrikk i Danmark og passer perfekt med Bang & Olufsens familie av Beolab-høyttalere. Designet betyr at de enkelt kan demonteres eller erstattes, mens stoffversjonen er designet for å være en visuelt mykere løsning.

Dette tidløse designet er parret med en banebrytende programvareplattform kalt «Mozart», som sikrer at lydplanken kan koble seg sømløst med produkter så langt tilbake som 1986, og skaper en tverrgenerasjonell hjemmeaudio-oppsett. Fordi plattformen er pakket med prosesseringskraft og minne, kan Bang & Olufsen også introdusere nye funksjoner, evner og tilkoblingsmuligheter over tid for å sikre en like sømløs opplevelse med hjemmeaudioinnstillinger fra i dag – og de kommende årene.

Bygget for enhver TV

Basert på prinsippene om modularitet, kan kundene enkelt transformere lydplanken til en komplett veggmontert eller gulvstående Bang & Olufsen TV-opplevelse, slik at den blander seg perfekt og ikke tar mer plass enn en eksisterende TV. Aluminium «vinger» kan også utvides for kunder hvis TV-skjermer vokser når de oppgraderer, noe som beviser at Beosound Theatre fortsetter å tilby perfekt integrerte løsninger som er fremtidssikrede. Grensesnittbraketten er motorisert og danner en sømløs tilkobling mellom stativet og TV-skjermen; en brakett inkluderer et rom for å skjule smarte TV-bokser og overflødige kabler.

Der andre systemer ganske enkelt sender bassen til den kraftigste høyttaleren – vanligvis subwooferen – bruker Beosound Theatre alle høyttalerne i systemet til å jobbe sammen som en enhet. Dette gir ikke bare det maksimale potensialet til hele systemet, men hjelper også med å kontrollere resonans i lytterommet, og sikrer at de forskjellige høyttalerne jobber med, og ikke mot, hverandre.

Roomsense

Produktet kommer med Bang & Olufsens nye oppsettsteknologi, Roomsense. Ved å plassere den eksterne mikrofonen i lytteposisjonen, vil Beosound Theatre arbeide med Bang & Olufsen-appen for å måle avstanden fra lytteren til lydplanken. Men mer enn dette, det vil også tildele en rolle for hver høyttaler basert på de forskjellige plasseringene, utføre lydkompensasjon for hver høyttaler hvis den er plassert frittstående, mot en vegg eller i et hjørne, samt generell romkompensasjon for å unngå uønsket resonans.

Med Roomsense kan alle gjøre det perfekte oppsettet på noen sekunder. Men like viktig, det tillater alle typer plasseringer av høyttalerne, så folk kan dekorere hjemmene sine som de vil – ikke basert på standard høyttalerplassering.

Kristian Teär, administrerende direktør i Bang & Olufsen, uttrykte begeistring: «Beosound Theatre redefinerer fullstendig kinolyd hjemme. Med sin kraftige lyd, avanserte teknologiplattform og modulære design, bringer vi innlevelsen av et multi-høyttaleroppsett inn i en lydplanke som passer sømløst med enhver skjerm. Med Beosound Theatre utløser vi det fulle potensialet til de høykvalitets strømmetjenestene som nå er tilgjengelige for kunder og bringer magien til kinoopplevelsen inn i hjemmet. Samtidig er den bygget for å vare i tiår på grunn av sitt modulære design, som gjør at du kan oppdatere, i stedet for å erstatte, denne vakre lydplanken».