I et fint selskap er desserten ofte høydepunktet av måltidet og en mulighet til å imponere gjestene med både smak og presentasjon. Valget av dessert avhenger av din personlige smak og preferanser, så vel som temaet for selskapet og hva som har blitt servert tidligere under måltidet. Her er noen elegante dessertalternativer som passer godt i fint selskap:

 1. CRÈME BRÛLÉE:
  • Crème brûlée er en klassisk fransk dessert som er en favoritt i mange fine selskaper. Den består av en kremaktig, vaniljesmakende eggepudding som er karamellisert på toppen for å gi den en sprø skorpe. Server den i små porsjoner i keramiske ramekiner og bruk en brenner for å karamellisere sukkeret rett før servering.
 2. TIRAMISU:
  • Tiramisu er en italiensk dessert laget med lag av mascarponeost, espresso-dyppet ladyfingers og kakao. Den har en rik og kremet smak som mange vil sette pris på. Tiramisu kan serveres i individuelle glass eller som en større form, avhengig av din preferanse.
 3. MOLTEN SJOKOLADEKAKE:
  • Molten sjokoladekake er en dekadent dessert som er perfekt for sjokoladeelskere. Når du skjærer inn i kaken, renner en flytende sjokoladekjerne ut, og dette gir en imponerende visuell effekt. Server den med en kule vaniljeis eller en dollop pisket krem på toppen.
 4. PAVLOVA:
  • Pavlova er en elegant dessert som består av en sprø marengsbunn toppet med pisket krem og ferske bær. Den har en delikat og søt smak som balanserer godt med friske fruktige smaker. Pavlova kan presenteres som en stor kake eller individuelle porsjoner.
 5. MACARONS:
  • Macarons er små, delikate franske bakverk laget av mandler og fylt med en rekke smaker, inkludert sjokolade, bringebær, pistasj og mer. De er fargerike og ser vakre ut når de er arrangert på et serveringsbrett. Macarons er flotte for å tilby gjestene en variasjon av smaker.
 6. CHEESECAKE:
  • Cheesecake er en allsidig dessert som kan tilpasses etter smak og sesong. En klassisk New York cheesecake med en tykk, kremaktig fylling kan være en god idé, men du kan også eksperimentere med forskjellige smaker som sitron, bringebær eller sjokolade. Pynt med friske bær eller sjokoladesaus.
 7. FRUKTSALAT MED MYNTE:
  • En enkel, men elegant dessert er en fruktsalat laget med sesongens ferske frukt. For å gi den et raffinert preg, kan du drysse litt finhakket mynteblader over frukten og servere den i individuelle glass eller små skåler.
 8. PANNACOTTA:
  • Pannacotta er en italiensk fløtedessert som har en silkemyk tekstur. Den kan smaksettes med vanilje, sitron, karamell eller andre smaker etter ønske. Pynt den med bær, fruktpuré eller en tynn sjokoladesaus.
 9. TARTE TATIN:
  • Tarte Tatin er en fransk karamellisert eplekake som er deilig og imponerende. Den lages ved å legge karamelliserte epler i en paiform og dekke dem med butterdeig. Etter steking snus kaken opp-ned for å avsløre de karamelliserte eplene på toppen.
 10. PETIT FOURS:
  • Petit fours er små munnfuller av søtsaker, inkludert mini-kaker, små kaker, og konfekt. De er flotte for servering som en liten smakebit av forskjellige desserter, og de kan være vakkert dekorert og tilpasset etter temaet for selskapet.
 11. CHOCOLATE FONDUE:
  • En sjokoladefondue kan være en morsom og interaktiv dessert for gjestene dine. Server smeltet sjokolade sammen med et utvalg av dyppings som frukt, bær, marshmallows og småkaker. Gjestene kan dyppe sine egne biter i sjokoladen for en hyggelig opplevelse.

Husk å vurdere gjestenes kostholdspreferanser og eventuelle allergier når du velger desserten. Det kan også være lurt å ha et alternativ for gjester som foretrekker noe lettere, som en fruktsalat eller sorbet, spesielt hvis måltidet tidligere har vært tungt.

Presentasjon er også viktig i et fint selskap. Legg vekt på servering og dekorasjon for å gjøre desserten enda mer imponerende. Bruk pene tallerkener, pynt med friske blomster eller spiselige blomsterblader, og dryss eventuelt med melis eller kakao for en estetisk tiltalende finish.

Uansett hvilken dessert du velger, bør den være en kulminasjon av måltidet og en glede for smaksløkene til gjestene dine. Med nøye planlegging og omtanke kan du skape en minneverdig avslutning på et fint selskap.