Stayclassy tar ansvar for miljøvennlig retur av sine produkter i Norge. I alle våre Stayclassy butikker og Pick Up Point kan du levere inn gamle og defekte elektriske og elektroniske (EE) produkter som vi sender videre til resirkulering.

Alle produkter som går på strøm eller batteri regnes som EE-avfall når de skal kasseres. Vi tar imot alt av EE-avfall - fra ødelagte små elektriske kjøretøy til utgåtte batterier. 

Enkelt for deg, bra for miljøet

Stayclassy sin returordning av EE-avfall gjør det enklere for deg å levere inn produkter som ligger og slenger, samtidig som de gamle og defekte produktene kan resirkuleres og gjenbrukes. Det spiller ingen rolle om produktet er kjøpt hos Stayclassy eller ikke.

 

Retur i våre butikker

Ved alle våre varehus kan du kaste det du ønsker å bli kvitt av EE-avfall, og dette er selvfølgelig helt kostnadsfritt for deg som privatperson. 

Dette gjelder uansett om du har kjøpt produktet i butikken eller via vår nettbutikk.

Dersom du ikke bor i nærheten av en av våre butikker kan du finne din nærmeste avfallsstasjon her. 

Hva skjer med avfallet ditt?

Retur og gjenvinning av EE-avfall hos Stayclassy gjøres i samarbeid med NORSIRK, et landsdekkende returselskap for innsamling, gjenvinning og håndtering av EE-avfall fra ca. 2500 hentesteder i hele Norge. 

NORSIRK ivaretar produsentansvaret for Stayclassy i Norge – hvilket betyr at NORSIRK sørger for å samle inn og gjenvinne Stayclassy andel av EE-avfallet som oppstår i Norge hvert år.

Gjenvinningsgraden på det som samles inn av vår samarbeidspartner er på hele 97,5%. Ca 10% er energigjenvinning, mens resten er materialgjenvinning. Det betyr at når du leverer noe i våre butikker som skal gjenvinnes – sørger vår samarbeidspartner for at eksempelvis plast, aluminium, kobber og glass i produktene blir til nye råvarer, som kan brukes på nytt i nye produkter. Noen av produktene som leveres blir reparerte og brukt på nytt, eller deler av produktene skrus av og brukes på nytt. Da er det gjenbruk eller komponentgjenbruk det er snakk om. 

 

Miljøgifter og klimabesparelser

Gjennom å ta vårt produsentansvar gjennom NORSIRK, oppfyller vi kravene i et EU-direktiv som er implementert i norsk lov. Stayclassy sitt ansvar er å sørge for å ha en samarbeidspartner som sørger for å samle inn EE-avfall, som er et spesialavfall, og krever spesiell behandling. I tillegg skal vi tilrettelegge for forbruker og informere om at EE-avfall skal behandles spesielt på grunn av miljøgiftene som fortsatt finnes i noen av produktene – og den høye klimabesparelsen som følger av å gjenvinne særlig metaller, istedenfor å utvinne nye fra gruvedrift.  

 

Sirkulær økonomi

Ved å ta ansvar sammen med NORSIRK er Stayclassy med på å bidra til en sirkulær økonomi. Jo flere som levere EE-avfall til oss, jo mer kan vi bidra til at gjenvinnes i Norge. Og gjenvinning av råvarer er en viktig bærebjelke i den sirkulære økonomien.

You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Nylig sett på:
Top
ic-expand
ic-cross-line-top